18-10-10

Kunst

Tijdens de kunstweken (2) werken we samen met de kleuters rond verschillende kunstenaars. Dit jaar kozen we voor het "kubisme" en hebben we werken van o.a. Mondriaan en Paul Klee nagemaakt. We hadden het superdruk met schilderen, stempelen, kleuren en knippen en plakken. De kleuters hebben deze week nog meer hun best gedaan omdat ze weten dat we al de kunstwerken gaan tentoonstellen op onze kunsttentoonstelling en daarom verdienen ze allemaal een dikke pluim.Als beloning mochten ze vrijdagnamiddag dan even uitblazen en zelf iets kiezen om mee te spelen. Om de week gezond af te sluiten kregen de kleuters nog een appel of een peer. MMMmmmmm....LEKKER.

We gaan natuurlijk nog niet alles verklappen want jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd om deze kunstwerkjes te komen bewonderen op vrijdag 22 oktober om 15.15u of op zondag 24 oktober wanneer jullie de tentoonstelling kunnen combineren met heerlijke pannenkoekjes tussen 14u en 17u.

OPGELET!-OPGELET!-OPGELET!-OPGELET!

We gaan van elke klas een groepswerk veilen. Iedereen die wil mag een bod doen op papier in een gesloten omslag. Wie het hoogste bod gedaan heeft wint het groepswerk. Het startbod is 5 euro.De centjes gaan naar de klas die het kunstwerk gemaakt heeft en worden besteed aan materiaal voor de klas. Voor ons groepswerk hebben wij gekozen voor ELMER, de kleurenolifant, hij past niet alleen goed in ons thema  "kleur" maar ook in het "kubisme" waar we rond gewerkt hebben. Kom dus gerust een kijkje nemen en doe een bod op ons groepswerk want onze kleutertjes verdienen het !!!    

18:42 Gepost door juf Birgit en juf Peggy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

ik heb daar vandaag heel mooie werkjes gezien!!! Veel succes met de verkoop!

Gepost door: Linda | 19-10-10

De commentaren zijn gesloten.