22-01-11

Kleuren-Vormen-cijfertjes en schrijdans : de vulkaan

Op maandag had meester Kevin weer een leuke turnles voorbereid en konden de kleuters zich nog eens goed uitleven in de sporthal. Na de speeltijd had juf Birgit een waarneming over de dinosaurussen voorzien als inleiding voor het eerste thema van onze schrijfdans : "de vulkaan". Vanaf nu gaan we iedere week samen met de kleuters schrijfdansen, dit is een zeer leuke en kindvriendelijke manier om aan schrijfvoorbereiding te doen. Op dinsdag kwamen de mama's op bezoek in onze klas om eens te zien wat onze kleuters al allemaal kunnen en hoe het hoekenwerk verloopt. Woensdag oefenden we verder onze kleuren en vormen door opvoedende spelletjes te spelen, kimspelletjes, kleurplaten in te kleuren ahv een kleurcode, ... Op donderdag kregen de kleuters de kans om te experimenteren met logiblokken, de vormen te overtekenen naar vormen te zoeken van gewone alledaagse voorwerpen enz... Vrijdag maakten de kleuters dan als syntheseoefening een vrije creatie van vormen en kleuren. Met deze oefening konden ze dan tonen wat ze allemaal geleerd hadden over de verschillende vormen. In de namiddag tijdens het vrij kiesuurtje mochten de kleuters kiezen met wat ze speelden en mochten sommige kleuters van onze klas bij juf Sabrina gaan spelen en omgekeerd.

Deze week waren er opvallend veel kleuters ziek, wij wensen hen dan ook veel beterschap en hopen om hen snel terug te zien in ons klasje.

Volgende week gaan we leren over "gezonde voeding",onze nadruk zal op "exotisch fruit" liggen. Heel de school zal meewerken aan dit project. Wij doen dan ook een warme oproep aan alle ouders om te zorgen voor een gezond 10-uurtje en gezond beleg tussen de boterhammetjes! Alvast bedankt voor jullie moeite en tot volgende week.

 

11:11 Gepost door juf Birgit en juf Peggy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

oh, het zag er leuk en interessant uit, jammer Yenthe was ziek.

Gepost door: Kim, mama van Jonas en Yenthe | 22-01-11

De commentaren zijn gesloten.