29-01-11

Project : Gezonde voeding.

SAM_0065.JPGTijdens ons project over gezonde voeding hebben we de kleuters laten kennis maken met exotisch fruit. De kleuters mochten met al hun zintuigen een ananas, een citroen en lychees waarnemen en daarbij vertellen of ze het lekker vonden of niet, hoe het ruikt, smaakt en aanvoelt. Samen met juf Birgit hebben de kls fruit naar keuze geboetseerd en geschilderd. We hebben deze week ook geleerd wat gezond is en ons groot en sterk maakt en welk voedsel er ongezond is en waar we best niet teveel van eten. De kls maakten hier in groep een mooie collage van. Als activiteit voor de crea-namiddag hebben we samen met de kls van juf Sabrina lekkere appelmoes gemaakt. We wasten eerst onze handjes en dan konden we aan de slag met onze appels. Alle kleuters hielpen om de appels in stukjes te snijden en dan zijn we naar de klas van juf Sabrina gegaan om onze stukjes appel te laten stomen. Ondertussen mochten de kleuters dan een tekening maken over appels, in de fotoboekjes kijken, puzzelen of spelen. Na een tijdje was onze appelmoes dan helemaal klaar en konden we er samen van smullen. Met dank aan de ouders die een appeltje meegaven! Als afsluiter van de week mochten onze kleuters tijdens het kiesuurtje nog even spelen in hun lievelingshoek. We mochten deze week ook een nieuwe GOK-juf verwelkomen, juf Viv, zij zal vanaf nu in onze klas iedere week enkele uurtjes komen helpen. Het was weer een leuke en gezonde week, daag!!!

15:20 Gepost door juf Birgit en juf Peggy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-01-11

Kleuren-Vormen-cijfertjes en schrijdans : de vulkaan

Op maandag had meester Kevin weer een leuke turnles voorbereid en konden de kleuters zich nog eens goed uitleven in de sporthal. Na de speeltijd had juf Birgit een waarneming over de dinosaurussen voorzien als inleiding voor het eerste thema van onze schrijfdans : "de vulkaan". Vanaf nu gaan we iedere week samen met de kleuters schrijfdansen, dit is een zeer leuke en kindvriendelijke manier om aan schrijfvoorbereiding te doen. Op dinsdag kwamen de mama's op bezoek in onze klas om eens te zien wat onze kleuters al allemaal kunnen en hoe het hoekenwerk verloopt. Woensdag oefenden we verder onze kleuren en vormen door opvoedende spelletjes te spelen, kimspelletjes, kleurplaten in te kleuren ahv een kleurcode, ... Op donderdag kregen de kleuters de kans om te experimenteren met logiblokken, de vormen te overtekenen naar vormen te zoeken van gewone alledaagse voorwerpen enz... Vrijdag maakten de kleuters dan als syntheseoefening een vrije creatie van vormen en kleuren. Met deze oefening konden ze dan tonen wat ze allemaal geleerd hadden over de verschillende vormen. In de namiddag tijdens het vrij kiesuurtje mochten de kleuters kiezen met wat ze speelden en mochten sommige kleuters van onze klas bij juf Sabrina gaan spelen en omgekeerd.

Deze week waren er opvallend veel kleuters ziek, wij wensen hen dan ook veel beterschap en hopen om hen snel terug te zien in ons klasje.

Volgende week gaan we leren over "gezonde voeding",onze nadruk zal op "exotisch fruit" liggen. Heel de school zal meewerken aan dit project. Wij doen dan ook een warme oproep aan alle ouders om te zorgen voor een gezond 10-uurtje en gezond beleg tussen de boterhammetjes! Alvast bedankt voor jullie moeite en tot volgende week.

 

11:11 Gepost door juf Birgit en juf Peggy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-01-11

ZIEK ZIJN

Deze week leerden we over "ziek zijn". De kleuters kregen uitgebreid de kans om te vertellen over wat er gebeurd als je ziek bent, wat mama en papa dan doen om je te verzorgen, wat de dokter allemaal doet en welke instrumenten hij in zijn tas verborgen heeft en waar die voor gebruikt worden, waar je medicijntjes kan halen enz... Een rollenspel met een dokter, apotheker en een patientje met zijn mama of papa kon natuurlijk niet ontbreken.De kleuters beleefden veel plezier aan het "doktertje spelen". We leerden ook een leuk versje :

Rode vlekjes,

eh wat gek!

Op mijn neus en in mijn nek.

En kijk ook eens op mijn rug.

Oooooh, rode hond!

Naar bed en vlug!!!

We werden ook verwend door de jarigen deze week met heel veel lekkers.Vrijdagnamiddag was het vrij kiesuurtje en deze week mochten de kleuters van juf Sabrina ook bij ons spelen en wij in haar klasje. Het was weer een leuke week.

 

17:12 Gepost door juf Birgit en juf Peggy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |