09-04-11

Het is bijna Pasen....

 

Deze week hebben we samen met de kleuters afgeteld tot de paashaas en de paasklokken langskwamen. We knutselden verder aan onze paasmandjes, we speelden spelletjes, we kleurden mooie paasprenten in, we deden aan schrijfdans en we leerden een leuk paasliedje. Vrijdag was het dan zover, eerst gingen we samen met alle kleuters op zoek naar de paashaas en de paasklokken want we dachten dat ze ons vergeten waren. Na een korte wandeling rond de school gingen we nog eens kijken in onze speeltuin en ja hoor, die lag vol met lekkere eitjes van chocolade. Alle kleuters waren dolenthousiast en zochten hun zakje. Ook juf Gwenny was vrijdagvoormiddag bij ons, ze vertelde ons een leuk verhaal over Paultje Paashaas en ging mee paaseieren zoeken. Na de vakantie werken we rond moederdag maar eerst mogen jullie genieten van een welverdiende vakantie, hopelijk met veel zon en heel veel plezier.

Tot binnen 2 weken en :

"Vrolijk Pasen"

P.S. : Ook op de blogs van onze andere kleuterklassen staan foto's van alle kleuters.

16:19 Gepost door juf Birgit en juf Peggy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-04-11

De kip en het ei : Rikki en Mia de kip.

Om de kleuters de evolutie van ei tot kip bij te brengen hebbben wij gekozen om het vertederende prentenboek "Rikki en Mia de kip" samen met hen uit te werken. Onze vriend Rikki maakt deze evolutie van dichtbij mee wanneer zijn lievelingskip kuikentjes krijgt. Het is een zeer mooi verhaal waarin de kleuters op een speelse manier nieuwe woordenschat leren en de evolutie van ei tot kip. De kleuters knutselden hun eigen lievelingskip en met papier maché maakten we van een ballon een paasei. We oefenden ook nog wiskundige begrippen met eieren en speelden gezelschapsspelletjes. Volgende week werken we rond het thema Pasen.

10:49 Gepost door juf Birgit en juf Peggy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ridders en kastelen

Deze week toverden we onze kleutertjes om in echte stoere ridders en supermooie prinsessen. De kls hebben de poppenhoek omgebouwd tot een kasteel, ze kregen alle dagen de kans om zich te verkleden en we dansten op echte kasteelmuziek. Met de dozen van het vorige thema mochten de kls dan hun eigen "droomkasteel" knutselen. De meisjes kozen veelal voor een roos prinsessenkasteel en de jongens waren meer te vinden voor een echt ridderkasteel. Met onze klasinstrumenten hebben de kls ook nog zelf kasteelmuziek gemaakt en het verhaal "Ridder Rikki" kwam uitgebreid aan bod. Onze vriend Rikki droomde, zoals alle jongens weleens doen, dat hij een echte ridder was. Hij vocht met draken en moest zijn prinses Annie bevrijden uit de klauwen van gevaarlijke dieren. Op het einde bleek dat het allemaal maar een droom was geweest. Om de week af te sluiten op een leuke manier mochten alle kleuters vrijdagnamiddag gaan kijken naar een optreden van het eerste en het vijfde leerjaar. Zij hadden een weekje gewerkt rond het thema circus en toonden ons alle leuke kunstjes die ze geleerd hadden. Een dikke pluim voor deze leerlingen, het was echt zeer goed gedaan en onze kleuters hebben er echt van genoten. Volgende week werken we rond de kip en het ei. Tot dan.....  

10:30 Gepost door juf Birgit en juf Peggy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |